VECKA 38 🌸

Vecka 38:

Veckan lider mot sitt slut och imorgon går vi in i vecka 39 och förlossningen närmar sig med stormsteg. Jag känner den närma sig varje dag och jag känner att något pågår i kroppen. Jag känner en inre stress som inte ska förväxlas med ångest utan mer som att jag känner att något är på gång.

Sömn:

Sömnen börjar bli besvärlig nu. Jag har väldigt ont i min rygg och bäcken. Varje gång jag ska vända mig måste jag gå upp och kissa för att sen kunna lägga mig i en skönare position när jag kommit tillbaka. Varannan natt har jag dessutom mycket förvärkar och sover nästan ingenting alls..

Mat:

Jag äter precis allting just nu, när som helst. Det innebär inte att jag äter dåligt men det är så fruktansvärt varmt nu att jag äter glass om jag vill det för att svalka mig lite. Jag lever dock mest nu på vattenmelon som legat och blivit iskall i kylen. Jag vägde mig i morse eftersom vi ska till barnmorskan imorgon. Min vikt har stått stilla de senaste två veckorna vilket jag tycker känns märkligt då jag känner mig ganska svullen och vätskefylld nu.

Känslor:

Det är verkligen en så kallad ”waiting game” just nu och det tär på psyket. Jag är en person som tycker om det förutsägbara och det finns verkligen inget förutsägbart med att vara gravid, än mindre när man går och väntar på att förlossningen ska börja. Jag slits mycket nu mellan att vara lite ledsen över att graviditeten snart är över och längtan att äntligen få hålla vår flicka i armarna.

Fysiska symptom:

Jag börjar bli väldigt obekväm nu. Värmen, ryggvärk, foglossning. Jag har på mig minsta möjliga klädesplagg varje dag nu när det är så varmt. Att ens försöka stoppa ner fötterna i ett par skor som inte är sandaler är helt otänkbart. Jag försöker till varje pris vara bekväm nu och det innebär inte att jag går ner mig totalt utan att jag oftast går klädd i en klänning och svala skor.

Bebisens utveckling:

Det är fortsatt påtagligt trångt i magen för henne. Man kan tydligt känna hennes fötter som hon alltid envisas sparka på mina högra revben. Sina händer har hon ofta nere vid min högra höft, så hon ligger oftast med ryggen mot vänster sida av mina mage och med ben och armar åt höger. På senare tid ligger hon också med ryggen mitt på min mage. När jag ligger på rygg och gör en halvdan situp så ser magen mycket märklig ut..

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>