VECKA 33 🌸

Vecka 33:

Vecka 33 är snart över och det har varit en vecka av extrem tillväxt för bebisen, känner jag. Att böja mig fram och plocka upp något från golvet är en pina och jag låter ofta saker ligga ett tag innan jag plockar upp det. Igår hade jag en sko som var inträngd under vår skohylla, längst in mot väggen. För att nå den hade jag fått ställa mig på alla fyra och krypa in under den. Sånt är så ovärt att utsätta sig för just nu, så jag kallar alltid på Oskar..

Sömn:

Sovställningar som att ligga på sidan känns mer tillåtande ifrån bebisen nu. Jag måste bulla upp med kuddar mellan knäna och under magen om jag vill ligga på sidan, men det går. Jag saknar att kunna ligga och sova på magen. Jag sover relativt bra just nu, så jag ska inte klaga på den punkten.

Mat:

Jag får svårare och svårare att äta större måltider. Detta då bebisen sparkar uppåt mot mina revben mest hela tiden nu. Jag föredrar att stå upp mycket nu. Känner ett enormt behov av att gå runt och röra på mig och parera sparkarna på så sätt. När jag sitter upp så brukar jag hålla ett tryck i mitten av mina revben och det har tidigare hjälpt – men inte nu längre. Om jag sitter så med ett tryck över revbenen så verkar bebisen ta det som en uppmuntran att sparka.. Min kost är precis som tidigare husmanskost med onyttigheter på helgerna. Det funkar bra.

Känslor:

Jag har varit förvånansvärt stabil under veckan som gått. Inte något speciellt som utmärkt labilitet, skönt.

Fysiska symptom:

Som jag skrev under ”mat” så är det absolut sparkarna mot revbenen. Vissa morgnar när jag vaknar kan jag ha svårt att ta djupa andetag för att det känns som att hon sparkat så mycket att revbenen är av. Jag blir tröstad av vår barnmorska att det är bra med en livlig bebis. Och jag älskar att känna hennes sparkar. Förut kunde jag förknippa sparkarna med en ångestkänsla men det har helt försvunnit nu. Jag känner mig lugn och rofylld varje gång hon sparkar. Hela magen byter form men jag är så van vid det nu att det inte känns konstigt alls.

Bebisens utveckling:

Hon är oerhört aktiv och tycker om beröring. Hon svarar direkt på beröring, i alla fall av mig och Oskar. Oskar masserar magen med olja varje kväll och pratar samtidigt med henne. Då sparkar hon hej vilt och varje gång han petar på henne, sparkar hon tillbaka. Man märker att hon tycker att det börjar bli trångt nu. För någon dag sedan kände jag verkligen att nu är jag redo att få ut henne. Jag vill hålla henne i min famn nu. Längtar ihjäl mig..

Magen igår. Älskade bulan 💗

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>