V E C K A 3 2 🌸

Vecka 32:

Jag säger det varje vecka men jag säger det igen – tiden går så fort nu! Samtidigt känns det som att jag sagt ”jag är gravid i vecka 32″ hur länge som helst. Min hjärna har redan gått vidare till vecka 33 av någon anledning. Veckan som gått har varit hektisk men med stort fokus på återhämtning varje dag. Jag är inte alls lika trött på dagarna när jag jobbar men desto tröttare på kvällarna. Jag somnar så fort på kvällarna nu att Oskar knappt hinner med. Men jag behöver uppenbarligen den återhämtningen för att orka med. Idag har jag 21 arbetsdagar kvar varav två är klämdagar vilket innebär att jag bara jobbar fram till lunch.

Sömn:

Jag sover bra just nu och det känns som att jag kan sova hur mycket som helst under dagarna och ändå kunna somna på kvällen. Min snabba insomning kan dock ibland ställa till det då jag lyckas ligga så skönt att jag glömmer bulla upp med och när jag sedan vaknar på morgonen känns det som att mitt bäcken ska gå i tusen bitar. Idag är en sån dag..

Mat:

Jag fortsätter att äta bra och undvika sötsaker under veckorna och äter det istället på helgen. Att jag ”klarar av” det just nu tror jag har mycket att göra med att jag inte är lika trött på eftermiddagarna när jag jobbar. Under en period skulle jag kunna somna ståendes och då skrek min kropp efter socker för att orka med. Jag försökte ju få energi på andra sätt så som fysisk aktivitet och gick/går alltid en kvarts promenad under min lunch men då räckte det inte. Nu gör det det och det är så skönt.

Känslor:

Jag har varit emotionellt stabil den senaste veckan, tycker jag. Jag var lite ledsen vid något tillfälle förra veckan då jag haft en lång dag med jobb följt av bad som drog ut på tiden så att jag trodde att jag skulle missa tåget. Det krävdes några djupa andetag men sen var det över.

Fysiska symptom:

Mitt illamående är tillbaka och det är inte alls kul. Jag märker att det kommer när jag känner mig stressad och då främst under veckodagarna då jag jobbar. Mitt jobb är inte stressigt i sig utan det handlar mer om att jag är hemifrån, tror jag. Att jag blir undermedvetet stressad av att flänga runt hela dagarna med allt vad det är. Jag tror det ligger mycket stress i mitt illamående och att det därför är en stressreaktion. Det kan ju vara nu mot slutet av graviditeten. Kroppen gör sig redo för förlossning och man kan på många håll höra och läsa om kvinnor som går in i sig själv inför förlossningen. Oavsett så är illamåendet jobbigt och uttröttande för mig. Jag hoppas det stabiliseras när jag går på mammaledighet och kan boa i lugn och ro.

Bebisens utveckling:

Bebisen växer så det knakar och jag tycker magen fullkomligt exploderat nu den senaste veckan. Jag älskar magen och klappar på den konstant. Hon är oerhört aktiv på kvällarna när jag går och lägger mig. Oskar masserar varje kväll in min mage med oljan ifrån Maria Åkerberg och då sover hon oftast. Någon minut efter att Oskar är klar så börjar hon sparkas och ha sig. Oskar ligger alltid med en hand på min mage när vi ska sova och då sparkar hon väldigt mycket på honom. När jag tycker det räcker (för att jag vill kunna somna) så tar jag bort hans hand och då lugnar hon ner sig. Just beröring under en längre tid reagerar hon starkt på.

Gällande förberedelser så är vi snart helt klara. I söndags packade vi BB-väskan och kokade nappar. Vi insåg när vi packade ner hennes grejer att vi inte har ett enda ytterplagg till henne. Måste införskaffa koftor och overaller hon kan ha när det är lite kyligare ute.

Igår beställde vi även hem några av de sista sakerna på vår lista. Bland annat en tunn åkpåse och smågrejer som flaskborstar, pysventil och en näsfrida.

Magen i fredags förra veckan.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>