V E C K A 3 1 🌸

Vecka 31:

Imorgon går vi in i vecka 32 och det känns verkligen som att tiden flyger fram nu. Jag känner mig väldigt redo att föda nu (psykiskt) samtidigt som jag inte alls är redo. Jag har en ny känsla i kroppen då och då, en känsla av att vara orolig i kroppen. Som att den känner att något är på gång. Så var det i allra högsta grad i lördags. Jag och Oskar var och tittade på min systerson som spelade hockeymatch och där träffade vi typ hela släkten. Mycket intryck. På eftermiddagen var jag helt slut och avbokade alla planer för resten av dagen. Jag behövde vila och vara för mig själv.

Sömn:

I början av veckan var sömnen hemsk, jag kände att jag sov och sov men hade så ont i mitt bäcken och rygg att jag inte kunde ligga i en skön ställning. Varje gång jag rörde mig i sömnen vaknade jag av smärta. Sista delen av veckan har varit bättre. Jag har fortfarande ont i rygg/bäcken men har bra kuddar att stötta upp med nu. Hade förut en gravidkudde men dess stoppning flyttar sig mycket och det slutar ofta med att jag inte har något stöd alls mellan knäna som jag upplever väldigt viktigt just nu. När jag är ledig sover jag alltid på eftermiddagarna. Det är helt vitalt just nu. Jag blir annars helt slut vid 17-18 tiden och mår då inte alls bra.

Mat:

Mina matvanor har blivit tusen gånger bättre den senaste tiden! Från att ha ätit precis allt alltid så äter jag vanlig husmanskost på vardagar (utan restriktioner på kolhydrater eller sådär) och på helgerna äter jag onyttigheterna. Jag äter väldigt likt hur jag gjorde innan jag blev gravid vilket innebär 0 restriktioner men en strävan att inte fylla kroppen med skit under veckorna för att ”kunna” äta det på helgen istället. Skulle det komma ett tillfälle på en tisdag när vi åker och köper glass så äter jag glassen, så jag låser mig inte på något sätt men strävar efter att inte göra det.

Känslor:

Jag fortsätter att vara överkänslig – i vissa situationer. I söndags hade jag ett stort meltdown. Jag skulle in till Malmö och följa med min blivande svägerska och prova brudklänningar. Skulle ta tåget 10.05 och då det var fantastiskt vårväder så bytte jag jacka till min fina vårkappa. Kommer på när jag precis ska gå på tåget att jag glömt min plånbok i min gamla jacka. 10.01 ringer jag därför till Oskar och han tar min plånbok och springer ner till centralen. Precis när han hinner dit ser jag hur tåget går och då bröt jag ihop totalt. Krokodiltårar och dåligt samvete. Dåligt samvete för att jag missat tåget och för att Oskar sprang helt i onödan. Oskar hjälper till att torka tårarna och förklarar att ”sånt händer, ta bilen istället”. En kvart efter har jag lugnat ner mig och förstår då hur ologisk reaktionen var men det är verkligt när det väl händer..

Fysiska symptom:

Det börjar bli tungt nu. Det jag upplever mest betungande just nu är att jag känner mig som vanligt i kroppen fram tills dess att jag gör något fysiskt. Att böja sig ner och plocka upp något ifrån golvet är en pina. Jag tappar saker hela tiden och det är så sjukt frustrerande. Jag kan inte gå lika snabbt som tidigare för då känns det som att jag ska tappa hela min urinblåsa eller så får jag ligamentsmärtor så jag måste stanna och vila. Det ”värsta” är nog att detta inte smugit sig på utan kom pang bom så fort vi gick in i vecka 30. Min hjärna har liksom inte hunnit vänja sig än vad min kropp inte längre klarar av, det är jobbigt.

Bebisens utveckling:

Bebisen växer och bökar omkring inne i magen. Jag kan nu känna ungefär hur hon ligger vilket vanligtvis är på min vänstra sida. Kan ibland känna hennes huvud och dra handen längs, vad jag tror är, hennes rygg. När jag ligger på höger sida blir hon helt galen och liksom drar en hand eller fot längs med min högra sida så att jag nästan ställer mig upp i sängen av förfäran. Det där är faktiskt en obehaglig känsla. Hon rör sig överlag väldigt mycket och nu ser man hur hela magen gör vågen varje gång hon rör sig.

Hennes rum är snart helt klart. Vi fick tänka om angående vitrinskåpet som skulle bli hennes garderob och istället köpa en vanlig garderob, eller byrå. Den står nu klar på hennes rum och igår tvättade vi också hennes elefant-matta. Under den kommande helgen ska vi borra upp en hylla till hennes rum också, sen är det mesta helt klart faktiskt. Den 27/4 åker vi till Göteborg och då ska vi ha packat hennes BB-väska och ha med både den och babyskyddet om ifall att. Vi tycker att det är lika bra att ta med, med tanke på att jag då är gravid i vecka 34.

Kanonkulan från igår 🌸

Vi har inte packat förlossningsväskan än men det kanske vi gör under veckan som kommer :-)

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>