V E C K A 2 8

Vecka 28 lider mot sitt slut och vecka 29 närmar sig med stormsteg. Jag upplever att tiden går enormt fort nu men det har jag i och för sig tyckt i flera veckor nu.

Vecka 28:

Jag tycker att vecka 28 har varit en stabil och bra vecka. Vi har gjort en massa kul saker och höjdpunkten på vecka 28 var absolut att vi fick hem vår vagn. Min älskade Stokke Trailz. Det känns som en enorm milstolpe att det nu står ett fullt set med barnvagnsdelar och babyskydd i hennes rum. Det ligger en adapter i bilen till hennes babyskydd som vi så småningom ska installera och hennes rum tar mer och mer form. Det enda vi egentligen har kvar att köpa till hennes rum nu är en matta och eventuellt några tavlor. Jag vill få in mer textil så det känns mer ombonat så någon kudde och mattan kommer bli bra. Jag har tvättat alla hennes kläder och alla 80 (!!) kräkhanddukar som nu ligger snyggt vikta under hennes skötbord. Jag köpte amningsskydd i ekologisk bomull som man kan tvätta istället för att använda de här man slänger efter en användning och kräkpåsar att ha i bilen på väg till förlossningen, man vet ju aldrig liksom.

Sömn:

Sömnen är verkligen något som gått upp och ner under hela min graviditet. I perioder har jag sovit fruktansvärt och drömt hemska mardrömmar. Just nu är jag inne i en bra period. Jag upplever att jag behöver mer stöd och försöker därför sova med en kudde mellan knäna och komma upp lite mer med rygg/nacke. Tur att vi har massor med kuddar! I bröllopspresent fick vi bl.a. riktiga hotellkuddar, alltså lite längre kuddar som nu är perfekt stöd för magen och mellan knäna. Så bra!

Mat:

Det har varit en normal vecka på matfronten. Jag äter som vanligt många små mål om dagen. Det känns som att jag äter konstant:

1. Direkt när jag vaknar dricker jag ett glas nyponsoppa, det är absolut en gravidgrej. Vi har alltid minst 2 liter hemma annars är det kris. Jag tror jag snittar 2-3 liter i veckan..

2. Jag äter frukost oftast bestående av havregrynsgröt.

3. Jag kommer till kontoret och dricker då min första kopp kaffe och äter två mackor.

4. Kl. 11.00 är det mellis och då äter jag risifrutti eller knäckebröd.

5. Kl. 12.30 är det lunch, då äter jag i 15 minuter och sen går jag på promenad i 15 minuter.

6. Jag äter oftast något under eftermiddagen innan jag åker hem, något knäckebröd eller så.

7. När jag kommer hem äter jag och Oskar middag ganska omgående, då alltid någon form av husmanskost.

8. Om jag är hungrig så kan det blir så att jag äter två knäckebröd och dricker en kopp te annars är matdagen slut vid middagen.

Som ni ser är det en rätt intensiv dag med maten men det är som sagt små mål och jag måste äta så för att inte må börja må illa. Detta går på rutin nu och skulle jag bli tokhungrig någon mer gång så äter jag givetvis då. Jag äter alltid när jag är hungrig.

Känslor:

Jag är fortsatt känslig för det mesta. Jag gråter när jag är trött eller när jag känner mig övergiven av Oskar. Jag är aldrig övergiven av Oskar men ibland kan jag bli så ledsen när han inte vill gå och lägga sig samtidigt som mig exempelvis. Det är så töntigt, jag vet. Men i de fallen så är det så verkligt och jag blir verkligen helt förstörd. Förra veckan kom jag hem med en vattenmelon under armen från Ica som jag varit sugen på hela dagen. Jag kan inte äta någon annan frukt längre pga min halsbränna så det var viktigt för mig att jag hittat en vattenmelon på Ica. Då frågar Oskar om jag tyckte det var rimligt att betala så mycket pengar för en vattenmelon och då bröt jag ihopa. Ja, men ni märker ju min nivå av labilitet..

Fysiska symptom:

Det börjar, precis som förra veckan, bli allt tyngre att andas och bebisen ligger stundtals väldigt högt. Jag är kissnödig precis hela tiden känns det som och jag upplever att det känns som att jag ska kissa på mig flera gånger om dagen. Knipövningar är något jag sysslor mycket med just nu. Jag märker också av att magen börjar bli tyngre, speciellt när jag ligger på sidan när jag ska sova. Så jag får bunkra upp med kudde under magen ibland.

Bebisens utveckling:

Jag upplever att hon blir mer och mer aktiv. Man kan se på magen nu när hon kränger omkring där inne vilket ser lite lätt bisarrt ut. När jag sitter på tåget eller vid skrivbordet på kontoret kan jag plötsligt se hur magen byter form för att i nästa sekund återgå till sin normala form. Så häftigt!

Höjdpunkten på veckan var helt klart att vår vagn levererades!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>