V E C K A 2 7

I morgon går vi in i vecka 28 och tredje trimestern och det är ju helt galet! Det innebär också att det är dags att sammanfatta veckan som varit, och det har varit en rätt klurig sådan.

Vecka 26:

Veckan som varit har det varit mycket upp och ner. Det har varit flera dagar i följd av illamående. Förra veckan vaknade jag med illamående och mådde så pass illa att jag, när jag satt på tåget, funderade på att hoppa av och gå hem igen. Gjorde dock inte det utan sprang in om apoteket på centralen och köpte Postafen. Illamående och extrem känslighet har präglat veckan. Jag har haft ett extremt behov av att bli lämnad ifred. Jag vill inte ha någon press på mig utan bara få lyssna på kroppen och ta allt lite som det kommer. Samtidigt har jag kampat med känslan av att inte vara produktiv och vilja klara av att göra precis allt. Hade det varit ett alternativ så hade jag jobbat hemifrån varje dag. Nästa vecka blir dock lugnare då mamma och pappa åker på semester så ska jag jobba hemifrån på förmiddagarna vilket innebär att jag kan sova till 07.30 de dagarna. Den 23e ska jag göra glukosbelastningen och då ska jag jobba hemifrån resten av dagen där. Ska bli så skönt. Dagar så jag får jobba hemifrån och ”vara ifred” är guld värda just nu.

Sömn:

Sömnen har varit avsevärt bättre denna veckan. Jag har haft färre uppvak och ibland till och med lyckats sova mig igenom en hel natt. Jag har börjat lägga in ”obligatoriska” tupplurar på dagarna då jag är ledig, det mår jag bra av. Jag upplever också att jag börjar bli lite piggare och orkar hålla mig vaken längre än till 19.30 som förr.. Det är skönt. Jag är väldigt trött men denna veckan har jag haft energi till att hjälpa till mer hemma, det värderar jag högt. Igår orkade jag ställa mig och laga mat, diska och plocka undan efter jag kommit hem från jobb. Milans kvällspromenad tog dock Oskar för tröttheten kom ikapp ändå..

Mat:

Denna veckan har jag haft lite svårare att äta pga illamående. När jag då inte mått illa har jag ätit vanlig husmanskost. En annan sak som varit på tapeten denna veckan (total kontring till illamående) har varit hamburgare. Alltså hur gott?!

Känslor:

Det har varit en otroligt labil vecka för mig. Jag har gråtit, gråtit och gråtit. Jag är fortfarande inte direkt arg, i alla fall inte mer än vanligt. Jag är bara extremt skör. Känner ett stort behov av att vara hemma och boa och bara vara ifred. Det är förmodligen för att mitt mående går mycket upp och ner och jag då vill vara hemma i tryggheten.

Fysiska symptom:

Illamåendet har kommit tillbaka och det är oerhört påfrestande. Jag känner mig också tung och otymplig nu. Jag längtar väldigt mycket till vattengympan börjar så att jag kan få känna mig smidig och viktlös. Min andning är också påverkad och jag har börjat vagga fram när jag går, man känner att vi går in i tredje trimestern imorgon..

Bebisens utveckling:

Jag känner henne kränga omkring i magen nu, mycket mer nu än innan. När hon vänder och vrider sig ser det ut som en våg som går över magen. Det är så häftigt! Jag känner henne ben och armar långt ut på revben nu. Jag älskar verkligen den känslan.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>