VECKA 23

Idag går vi in i vecka 24 och det innebär ett steg närmare till att vi får träffa vår flicka. Jag tänkte att jag skriver ju i den här dagboken varje vecka men den vill jag inte dela med mig av här. Jag tänker att jag kan skriva en recension av veckan som varit istället. Det blir bra!

Vecka 23:

Veckan som gått har varit bra. Jag har mått bra men haft en del foglossning/ligamentsmärtor. Jag är vid en punkt i min graviditet där jag är så tacksam om jag bara slipper halsbränna/kramper och illamående.

Sömn: Jag har varit otroligt trött och sovit rätt dåligt. Jag somnar snabbt på kvällarna (alltså snabbare än Oskar och det säger inte lite..) men vaknar sedan exakt 03.05 varje natt. Varför vet jag inte. Jag kan vakna av kramp i benen/armarna, av att jag behöver kissa, att jag drömt något osv. Det varierar. Ofta går jag omkring i lägenheten men försöker återgå till sängen så fort jag kan för att inte vakna för mycket. Somnar sedan ganska snabbt om men då börjar jag istället drömma helt bisarra saker och vaknar sedan exakt 05.05 och ligger sedan och halvsover tills klockan ringer 05.40. Upplever att sömnen är otroligt viktig just nu, att det tär oerhört på mig de nätterna jag sover dåligt.

Mat: Veckan som gått har jag ätit bra. Försöker äta så ”rent” som möjligt och när jag säger rent menar jag inte så mycket skit. På eftermiddagarna när jag jobbar är jag otroligt trött och då jag inte får dricka så mycket kaffe så vill min hjärna äta socker. Kanelbulle, delicatoboll, choklad – you name it. Jag vill verkligen hålla mig borta ifrån sådana saker mitt i veckan men det är så svårt. I veckan har jag ätit bra och då märker jag att jag även mår bättre. På helgerna äter jag allt som kommer i min väg men det får jag, så det är lugnt.

Känslor: Mestadels av veckan har jag varit relativt stabil med något mindre utbrott. Jag tycker inte att jag är så speciellt mer explosiv som gravid (jag är ju det normalt) utan jag upplever mig själv som mycket mer skör. Den minsta lilla skitsaken kan bli enorm och jag bryter ihop. Igår hade jag en natt med dålig sömn följt av en lång arbetsdag. Jag hade glömt att posta ett brev till försäkringskassan så jag fick ställa mig i en mils lång kö på Ica för att köpa frimärke innan jag kunde gå hem. När jag sedan väl kommer innanför dörren har Oskar lagat middag och Milan kommer fram till mig och bara ställer sig och trycker ansiktet in i mina ben. Han ville bli kramad – eller så kände han väl att jag behövde en kram. Jag tar av min jacka, sätter mig ner vid ett dukat bord med lagad middag och bryter fullständigt ihop. Tårarna sprutar och jag bara låter dem komma. En dag där det blev för mycket. Jag känner press på mig själv för att jag vill orka göra allt som jag brukar. Jag vill gå med Milan i 1 h på kvällen, tvätta, städa och diska. Oskar tar över allt det där och jag får dåligt samvete. Det är verkligen inte så att Oskar blir irriterad utan han tröstar och säger som ett mantra ”det är det här jag finns till för under din graviditet”. I min rationella hjärna så förstår jag det men det är så jävla svårt att förhålla sig till att hjärnan vill göra en massa saker men med en miljard hormoner i kroppen och en gravidtrött kropp så blir det ibland omöjligt. Det är något jag haft otroligt svårt att acceptera. Igår fick jag dock släppa det. Jag gjorde det jag kunde sen gick jag och la mig innan klockan slagit 21.00..

Fysiska symptom: Haft en hel del smärta i kroppen veckan som varit. Foglossning, ligamentsvärk och ischias. Alltså den kombinationen kan göra så fruktansvärt ont.. I lördags var det extremt efter mitt arbetspass i fredags och jag fick pausa var 30e minut hela dagen..

Bebisens utveckling: Lillan växer så det knakar och hon sparkar så hela magen hoppar. Reagera otroligt mycket på vissa ljud bl.a. speldosan som hänger i hennes mobil över sängen och ljudet ifrån pinglan i mitt halsband. Oskars röst reagerar hon också väldigt mycket på och igår kväll låg han och pratade med henne innan jag skulle sova och då sparkade hon så mycket på hans kind att hans huvud såg ut att hoppa flera centimeter upp i luften. Hon börjar bli riktigt stark och kraftfull nu. Hon verkar alltid somna när jag är i rörelse men så fort jag sätter mig eller lägger mig ner vaknar hon och börjar sparka.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>