TODAY I DON’T FEEL LIKE DOING ANYTHING

Vilken skön söndag det blev. Jag känner mig dock inte alls klar med helgen. Förmodligen för att jag blev ”snuvad” på min fredagskväll när jag jobbade till 22. Jag känner att jag har något virus i kroppen men det är mycket bättre än igår. Hoppas på förbättring under natten tills imorgon också!

Vi åkte till skogen med Oskars föräldrar. Vi promenerade och sen grillade vi korv. Det är så mysigt. Jag tycker verkligen att det är livskvalité när man får sitta utomhus med bra, varma kläder på sig och grilla korv, dricka kaffe och andas frisk luft. Det är så härligt. Jag hade på mig mitt foglossningsbälte när vi gick så det kändes ändå ok. Jag känner dock att jag är trött i kroppen och det ska bli skönt med återhämtning (kontorsjobb) hädanefter.

Vi kom hem från skogen vid 15-tiden och då la jag och Oskar oss framför tv’n. Jag tittade på ett program på D-Play som heter A baby story. Jag tycker att det är ett väldigt nyttigt program att titta på – det visar tydligt hur olik varje förlossning är från den andra. Hur vissa går in med en inställning men situationen blir helt annorlunda. Vissa vägrar all sorts läkemedel medan andra ska ha allt. Vissa vill föda i vatten medan andra inte alls vill det. Jag har en väldigt klar bild över hur jag vill att min förlossning ska vara. Inte hur den kommer bli – det blir som det blir. Men när det kommer till smärtlindring vill jag undvika epidural så mycket det bara går. Jag har alltid känt så, redan långt innan jag blev gravid har jag sagt det. Det finns ju dock hur många kvinnor som helst som säger jag ska ha en epidural. Anledningen till att jag inte vill ha det är för att jag inte känner mig bekväm med det. Jag vill inte bli bedövad i mina ben och inte kunna stå på benen på flera timmar. Jag vill kunna resa mig under förlossningen. Jag tycker generellt att det är obehagligt att bli bedövad så bara tanken på att vara bedövad från midjan och ner är fruktansvärt. I mitt förlossningsbrev kommer jag skriva att jag vill börja med lustgas och försöka jobba på med den och undvika epiduralen. Efter en stunds vila efter vår skogstur gick jag, Oskar och Milan hem till mamma och pappa för söndagsmiddag. Skönt att slippa laga middag trots att jag typ aldrig gör det längre.. Jag har sån tur som har en man som faktiskt kan och vill laga mat. Jag lagar ibland men det blir faktiskt att Oskar gör det 90% av dagarna. Jag gör såklart andra saker i vårt hem för att ”kompensera” för det. Han gör mer nu än han gjorde innan och det har jag fått acceptera även om det stundtals känns väldigt svårt. Men så är det att vara gravid. Jag har behövt, och behöver fortfarande vissa dagar, bli avlastad i typ allt. Jag orkar inte gå med Milan eller laga mat. Då kan det dåliga samvetet kicka in och jag kan få en röst i mitt huvud som säger att jag är lat. Det får man bara släppa. Jag är ju gravid och det är faktiskt en godtaglig ursäkt alltid. I vårt förhållande är vi faktiskt väldigt jämställda.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>